solcelletage

solcelletage

Taget på hjørnet af Andreas Bjørns Gade og Brobergsgade skulle udskiftes, og både ejerforeningen og kommunen efterlyste en løsning med solceller som passede til den underliggende facade og til nabohusenes skiffertage.

Der blev lavet et grundigt forarbejde for at skabe et tag som er både holdbart og smukt, og løsningen endte med at blive meget enkel:

Sorte solcellepaneler blev opsat i så store felter som tagformen muliggjorde.

Resten af tagfladen blev dækket med sorte facadeplader i samme størrelse som solcellepanelerne. Pladerne blev skåret til så de passede op mod tagets kanter og omkring kviste.

Både ejerforeningen og kommunen var meget tilfredse med det færdige resultat, og solcelletage efter samme koncept er siden udført både på en ejendom i Mønsgade i Aarhus og på det nye tag på Ryesgade 25.

Sagt og skrevet om projektet:

”De integrerede solceller på taget sikrer både bygningens bevaringsværdi og leverer grøn energi til ejendommens beboere” (Arkitekturpolitik København 2017-2025)

”Det er ret imponerende hvor godt de to materialer spiller sammen. Æstetisk set er det bare smukt” (Arkitekt Milena Mille Rudez, Københavns Kommune)

”Det er pragtfuldt at vores flotte bygning bevarer sit originale udtryk og identitet – og samtidig producerer grøn energi” (Thorbjørn Heidner, bestyrelsesmedlem i ejerforeningen)